Inom folkracing och liknande har man sällen en egen bil. Efter en tävling auktioneras bilarna bort för bara några tusenlappar och man hinner inte få en favorit. När man börjar klättra upp i ligan eller vänder sig till en annan motorsport såsom vanlig rally, kan man ha sin egen bil som man tävlar med i fler än en tävling. Men för att bilen ska hålla genom tävlingarna, krävs lite mer omhändertagande än en vanlig personbil.motorsport bil 354961103

Kör inte i onödan

All bilkörning sliter på mekaniska delar och däcken. Det är inte ovanligt att man måste byta däck flera gånger under en säsong, kanske till och med efter varenda tävling. Man vill därmed inte köra bilen utanför tävlingsbanan. Frakta alltid bilen med släp till och från banan istället.

Service

En rallybil behöver flera genomgångar, inte bara en om året. Man måste kontrollera att alltid är i prima skick inför varför tävling. Ha en checklista till hands för att se till att du alltid kollar på vissa delar. Sköter man det mesta själv och står utan ett team, borde man se till att få hjälp med de första kontrollerna av en riktig mekaniker med erfarenhet inom motorsport. När man vet man ska kolla efter och hur saker kan eller borde justeras, kan man testa att ta hand om den biten själv.

Däck

Hitta en sajt som säljer däck till bra priser över hela landet. Det är lättare att köpa från samma ställe än att kontakta små firmor i varje ny stad man befinner sig. Köper man online blir det oftast billigare och så länge du vet själv vad du är ute efter, kan en däckbeställning på på tio minuter. Man kan till och med prata med företagen och se om man kan få lite förmåner eller rabatt om man planerar flera inköp om året.