Med rätt takräcke till bilen kan du enkelt transportera olika typer av last under resans gång. Det ger dig möjlighet att använda en takbox när familjen ska åka till fjällen. Eller om du ska transportera cyklar på taket.

Med eller utan fäste?

Även om utbudet av takräcken är stort gäller det att hitta ett som passar till just din bil. Ta en titt online så ser du att det finns många olika varianter att välja bland. Först och främst är det viktigt att veta vilken typ av fästen du har på biltaket. Det behöver du veta eftersom att det finns olika system för att montera dem på. Är det så att din bil inte har några fästen finns det dock praktiska takräcken som går att montera utan några fästpunkter på bilen.

Hur väljer jag modell?

Oavsett om du bestämmer dig för ett takräcke som monteras i bilens fästen eller inte måste du också välja rätt modell. Här är det viktigt att utgå från dina behov i vardagen. Finns det tillfällen då du behöver transportera tyngre last är det viktigt att välja ett rejält och tåligt takräcke. Om syftet är att frakta mindre saker då och då kan det vara bättre att satsa på en enklare lastlösning.